Hvalpe

Aktiviteter

På årets danmarksmesterskab (DM) havde 5 bretons kvalificeret sig af de i alt 24 udtagne stående jagthunde af engelske racer.

2018 DM John MadsenDM blev afviklet på terræner i det sydlige Jylland. Udgangspunktet var Vejen Idrætscenter, hvorfra de 6 hold fordelte sig fra Grindsted og Varde i nord, Kolding i øst og Bramming i vest. Samlingspunkt til frokost var Kjærgaard Landbrugsskole ved Bramming.

Med en temperatur tæt på de 20 grader og med en let brise fra syd var vejret perfekt til dette arrangement. Det viste sig også senere på dagen med ideelle færtforhold. Da formiddagen bød på en god bestand af agerhøns og fasaner på terrænerne, havde dommerne mange situationer til deres bedømmelse. Dog måtte det ene hold bruge ekstra tid, inden de fandt det nødvendige antal fugle.

Ordførende dommer var Jørgen Gordon Andersen med Poul Vestervang og Brian Hinge Krog som meddommere.

Efter formiddagens afprøvning i 1. heat gik kun én breton videre til 2. heat. Det var Egsgård Tjalfe ført af John Madsen. Tjalfe havde været ude i to slip, havde fået en god kritik af søg, fart og stil, og havde en præcis fugletagning, dog med dommerens bemærkning om en behersket avancering. Tjalfe blev rangeret i kategori 1B.

De fire bretons, der udgik, fik for så vidt en god kritik af deres præstationer, men der var lige nogle detailler, som betød, at de ikke gik videre. Kenzo ført af Thomas Klit udnyttede ikke to chancer til fugl, Athos ført af Poul V. Nielsen blev dels slået på fugl og stødte dels en flok agerhøns, Lilli Du Bois Courcol ført af Torbjörn Rantanen Lund-Nielsen gik fugle op uden respekt, og Engbjergvejs Fanch ført af Asger Bak sekunderede ikke stående makker i den ret høje vegetation.

Der fortsatte i alt 8 hunde i 2. heat, hvor én var rangeret i 1A, fem i 1B og to i 2B. 2. heat foregik i en stor roemark.

I 2. heat fik Tjalfe hurtig stand. John Madsen måtte give kommando flere gange, før det lykkedes Tjalfe at få fasanen på vingerne, som blev skudt og derefter apporteret korrekt. Tjalfe rykkede ned på 2B.

Pointer Fugledes Ultra, der havde karakteren 1A, havde besvær med at få rejst en fasan, så den rykkede ned på 1B. Engelsk setter Bjerndrups Zanka befæstede sin position med en perfekt fugletagning, og irsksetter Settermosens Casablanca havde en fugletagning, hvor den knaldapporterede. Gordonsetter Lilleskogens Wayne havde en fugletagning men fandt aldrig den skudte fugl og udgik.

Inden matchningen var Tjalfe rangeret som nummer 4. Der mødte den pointer Astrup’s Rik, der var startet fra 7. pladsen, og som med et stort terrændækkende søg arbejdede sig op gennem rækkerne, slog Tjalfe på søget og endte på 3. pladsen.

Tjalfe blev dermed nr. 5 på årets DM. En flot præstation i det fornemme selskab.

Vinder af DM blev engelsk setter Bjerndrup’s Zanka ført af Keld Hansen. Nr. 2 blev pointer Fugledes Ultra ført af Flemming Fuglede Jørgensen. Begge med CK. Nummer 3 blev som sagt pointer Rik ført af Errik Henriksen Aarø. Nummer 4 blev engelsk setter Nordvestjydens Jawa ført af Kurt Nedergaard. Nummer 5 blev breton Egsgård Tjalfe ført af John Madsen, og nr. 6 blev irsksetter Settermosens Casablanca ført af Christina Bak.

Der skal her lyde et til lykke til de seks placerede hunde og deres førere.

 

2020 UniQlogo

Gå til toppen