LANGESKOV APPORTERINGSPRØVE 6/8-2016

Så skulle slaget stå, forårets træning skulle stå sin prøve. Først i august skulle vi til apporteringsprøve over hos Frede i Langeskov. Vejret var med os, temperaturen lå på omkring 20 grader og der var overskyet, og der var en let vind. Søren Stærkær var dommer, og Marrit var referent.

På dagen manglende vi en fast deltager, Eddie. Ham og Doris havde valgt at gifte sig 50 år tidligere, så der var stor festivitas, og Doris mente ikke, at han lige havde tid til at køre til Langeskov, for at bestå en apporteringsprøve, mellem morgensangen og festen om aftenen. Vi ønsker dem tillykke.

I løbet af sommeren havde der været mere end 15 bretons til træning, og der stillede 13 bretons, 2 pointer og en Weimeraner på prøven.
Da vi ankom til prøven, var der en spændt stemning. Der var en del nye med på prøven, og sommerfuglene i maven baskede rundt. Vi spiste lidt morgenmad og efterfølgende kørte de 4 hunde til den udvidede apporteringsprøve ud og lavede slæb. På slæbet dumpene 2 af hundene, den ene på slæbet og den anden kom desværre ikke helt hjem med kaninen.

Så startede A prøven. En efter en startede vi med kaninerne. Desværre faldt 2 hunde fra, da de ikke kom helt hjem med kaninen, mens en anden var vildt glad, da hunden sidste år dumpede på kaninen, og her kom hjem i fin stil.
3 hunde skilte sig ud, de gjorde det til UG, og nu var konkurrencen om bedste A hund startet.

Nu var det så duerne, og nu mente vorherre, at han skulle åbne sluserne, og der kom en stor byge ind over, terrænet, men alle hundene klarede duerne, en enkelt havde lidt mere besvær end de andre, men der blev arbejdet for sagen.

Efter frokosten startede apportering på land på den udvidet apporteringsprøve, og de klarede de begge til UG. Den ordinære apporteringsprøve på land, var nu færdig, så de to tilmeldte løbske tæver, en breton og en Weimeraner, kunne komme til at apporterer. Kaninerne klarede de begge flot, og så skulle de til duerne, Weimeraneren kom hurtigt hjem med duerne, hvor bretonen kom med første, men fandt ikke due nr. 2 og derved dumpede.

Så var det vandarbejdet.
Først de to B hunde, og de hentede ænderne på smukkeste vis og var begge bestået med 1 præmie. Gamle Østfyns Josie, som tidligere havde bestået prøven 7 gange, og havde været på Mesterskabsprøven 7 gange, vandt prøven med Max point. Flot præstation af en ældre dame.

Så var tiden til at få afgjort A prøvens sidste disciplin, vandarbejdet.
Nogle hunde havde gjort det godt under træningen, mens en enkelt hund endnu ikke havde svømmet over og hentet duen. Det blev der lavet om på, alle hunde bestod i fin stil, og vores smertensbarn, svømmede, efter nogle indledende frem og tilbage øvelser i vandet, over og hentede duen. Det var skønt at se en ny mand være så glad.

Efter prøven blev det afgjort at Malthe med Jørgen Berdin fik max point og vandt prøven. Stort tillykke herfra.

Tak for en fantastisk dag, sammen med mange dejlige hundefolk

Efter prøven takkede Frede Nielsen, Jesper, som har hjulpet i 20 år som ”udsmider”. Jesper havde valgt at stoppe, da han mente, han havde udtjent sin værnepligt.
Jesper har gjort et fantastisk arbejde, også selv om vi ikke har fået ham overbevist om, at han skulle købe sig en breton 

Vi ses næste år
/Winnie Larsen

{jcomments on}

2020 UniQlogo

Gå til toppen