Hvalpe

Aktiviteter

Dansk Breton Klubs mesterskabsprøve i apportering søndag den 6. november 2016

Der er givet tilladelse til at alle hunde må være i snor i 1.såt. Herefter skal hundene sidde fri ved fod.

Engbjergvejs Igor, ejer og fører Steen Ulrich Hansen.

1.såt: Igor sidder i snor såten igennem roligt og koncentreret. En enkelt fasan kommer i retning af Igor. Der bliver skudt til fuglen som ikke bliver ramt, trods det sidder Igor forsat roligt og koncentreret.

2.såt: Igor og fører placeres i hegning med tæt brombær krat. Igor viser forsat ro på post. Har en god apportering af fasanhøne. Senere sendes den på anskudt fasankok som det ikke lykkedes at finde. Flere hunde sættes på opgaven men fuglen findes ikke.

3.såt: Her er der igen ro på post. Sendes på fasankok som lander foran hunden. Igor er her meget lang tid om at fatte et godt greb om fuglen. Fasanen begynder og løbe og fører skal animere en del for at få Igor til fange og bringe fasanen. Udgår efter denne såt.

4.såt: Der er igen ro på post. Igor har ingen opgaver. Dommer Claus Nielsen.

Østfyns Josie, ejer og fører Jørn Brænder.

1.såt: Josie sidder i snor og er komplet rolig trods flere overflyvende fasaner der bliver skudt til men ikke ramt. Ingen opgaver i denne såt.

2.såt: Her er Josie rimelig rolig. Har en tendens til at rejse sig når fasaner fældes og lander omkring hende. Hun har 4 apporteringer som bringes korrekt til fører. Josie sendes på efterapportering hvor anden hund har forsøgt at finde fældet fasankok. Kort efter at være sluppet finder og bringer hun fasankokken.

3.såt: Josie er rolig på post. Hun har ingen opgaver i denne såt.

4.såt: fuldstændig samme scenarie som i 3.såt. Dommer Claus Nielsen.

5.såt: Josie bliver sat på apportopgave, hvor anden hund er blevet kaldt hjem. Fører forlader plads og går med hunden ind i stykket uden tilladelse fra dommer. Kommer ikke med fuglen, som bliver apporteret af anden hund. Dommer Dan Jacobsen.

6.såt: Josie er rolig. Har ingen opgaver. Dommer Claus Nielsen.

Sallingboens Chanel, ejer og fører Hans Kurt Jeppesen.

1.såt: Chanel sidder i snor. Er lidt urolig og skal korrigeres når der kommer overflyvende fasaner som skydes til men ikke fældes.

2.såt: Chanel er igen noget urolig og der skal mange kommandoer til for at få hende til at sidde stille. Hun sendes på dødskudt fasankok som hun søger længe efter. Anden hund sætte på opgaven sammen med Chanel og der går ikke længe før den anden hund bringer fuglen.

3.såt: Chanel er meget urolig og forlader sin post flere gange og skal kaldes til orden. Udgår efter denne såt. Dommer Claus Nielsen.

Liva, ejer og fører Kell Petersen.

1.såt: Liva sidder i snor og er rolig på sin post trods flere overflyvende fasaner som der skydes til men ikke fældes.

2.såt: Liva sidder igen roligt og er koncentreret om opgaven. Hun sendes på fældet fasan to gangen som bringes korrekt til fører. Hun har en apportering mere som hentes uden tilladelse. Hun er komplet rolig da fuglen fældes og lander men kan ikke nære sig og vælger at hente fuglen uden tilladelse.

3.såt: Igen er der ro på post. Liva har en apportering på anskudt fasan.

4.såt: Liva er stadig rolig på post. Har en apportering af dødskudt fasan. Dommer Claus Nielsen.

5.såt: Liva bliver sendt på dødskudt fasan, men kommer ikke med den. Bliver kaldt tilbage, og fuglen bliver apporteret af anden hund. Dommer Dan Jacobsen.

6.såt: Liva er rolig og har ingen opgaver. Dommer Claus Nielsen.

Theo, ejer og fører Eddie Grundahl.

1.såt: Der er ro på post. Bliver sendt efter anskudt fasan, kommer hurtigt med den, god apportering, godt greb og aflevering. Dommer Dan Jacobsen.

I de efter følgende såter er der mange gode apporteringer. Dommer Dan Jacobsen.

4.såt: Theo er komplet rolig og koncentreret om opgaven. Han har ingen apporteringer i denne såt.

5.såt: Igen er Theo rolig og koncentreret. Han sendes på anskudt fasan som går langt væk. Fuglen findes og bringes levende til fører. Han sendes på opgave med at finde fasanhøne som er landet i tæt rørskov. To hunde har længe været på opgaven uden det er lykkedes for dem. Efter kort tid finder og bringer han fasanhønen til fører.

6.såt: Ingen opgaver og igen er fuldstændig rolig på post. Dommer Claus Nielsen.

Lester. Ejer og fører Jørgen Berdin.

1.såt: Lester sidder roligt på post. Viser ikke apportering.

2.såt: God apportering.

3.såt: Desværre ikke beskrevet.

4.såt: Desværre ikke beskrevet. Dommer Dan Jacobsen.

5.såt: Lester sidder komplet rolig og er dybt koncentreret. Hun sendes på to opgaver i tæt rørskov på fasaner som er dødskudt. Fuglene bringes hurtigt og sikkert med korrekt aflevering. Hun har yderlige to eftersøgninger på fasaner i højskov som ligeledes bringes hurtigt og korrekt til fører. Dommer Claus Nielsen.

6.såt: Sidder fri ved fod kommer et stykke råvildt meget tæt på. Lester bliver siddende og forholder sig roligt. Dommer Dan Jacobsen.

Jørlundes Alma med ejer og fører Bent Olsen.

1.såt: Alma re rolig på post. God apportering i tæt bevoksning. Apportere med korrekt greb. God aflevering.

2.såt: Har tre gode apportering, hvor alt er i orden.

Efterfølgende såt: Alma bliver sendt i vand efter en anskydning, men nægter at gå i. Vælger at gå efter en anskydning uden tilladelse. God apportering og aflevering. Apporterer nu fasan i vandkant, hvor alt er i orden. Der bliver dødskudt fasan, som falder langt ude i vandet. Alma springer nu i, men når kun lige at apportere fasanen og svømmer ind uden fugl. Udgår efter denne såt. Dommer Dan Jacobsen.

Sille med ejer og fører Carl Chr. Kaspersen.

1.såt: Sille er rolig på post. Har en god apportering, men smider hurtigt fasanen og skal animeres til at samle den op.

2.såt: God apportering. Smider fasanen og går fra den.

I sidste såt, fri ved fod kommer der et stykke råvildt meget tæt på. Sille bliver siddende og forholder sig i ro.

Sille forsætter ikke i bedømmelsen efter frokost. Dommer Dan Jacobsen.

1.vinder af mesterskabsprøven 2016

Theo med ejer og fører Eddie Grundahl.

Theo har på dagen 9 apporteringer. Han er koncentreret og komplet rolig på post. Theo har nogle særdeles svære og lange apportering på anskudte fasaner som bringes korrekt til fører. Theo finder fasaner hvor andre hunde har prøvet. En værdig 1.vinder.

2.vinder.

Lester med ejer og fører Jørgen Berdin.

Lester har på dagen 5 apporteringer. I næstsidste såt findes og bringes hurtig og sikkert 4 fasaner. Er koncentreret om opgaverne og komplet rolig på post. Et lille minus fra formiddagen betinger placeringen.

3.vinder.

Østfyns Josie med Jørn Brænder.

Josie har 5 apporteringer på dagen. Hun er rolig på post, har en lille tendens til at rejse sig når andre hunde sendes på opgave. En forendt fasan som hun ikke finder men findes af tredje hund, betinger placeringen.

Jeg vil gerne på egne og min meddommer Dan Hartvig Jacobsen takke Dansk Breton Klub for invitationen til at dømme denne fornemme apporteringsprøve. Tak til vores vært Bjarne Kleis for en god dag i skoven og ikke mindst muligheden for at afholde denne prøve i perfekte rammer. Tak til Pernille Kleis for formidabel beværtning. Sluttelig tak til jægere og hundefører for en god dag i skoven.

Claus Nielsen

{jcomments on}

Gå til toppen