Hvalpe

Aktiviteter

2017 dbk vinderklasse 24Lørdag morgen den 23. september mødtes 17 hundeførere på Gammel Toftegaard til start på klubbens efterårsvinderprøve. Det var som så ofte før Noll, der velvilligt havde stillet sit jagtterræn til rådighed for klubben, og han stod da også og bød os velkommen, da vi trådte ind i hans flotte jagtstuelokaler med opsatser, gevirer og billeder med jagtmotiver.

Efter at prøveleder Anni Hansen havde budt velkommen, blev deltagerne fordelt på to hold med dommerne Claus Raahauge (ordførende) og Erik Rimmen.

Terrænerne, som bestod af stubmarker og kartoffelmarker, bød på en pæn bestand af agerhøns og fasaner, så alle hunde havde mindst én chance for at komme for fugl. Det var så lidt forskelligt, hvorledes disse chancer blev udnyttet. Fra morgenstunden var det næsten helt vindstille, så dette var måske en årsag til de uudnyttede chancer.

Efter formiddagens afprøvning havde 8 hunde bragt fugl for bøssen, men 2 havde prellet og var dermed ude af konkurrencen. De øvrige 6 fortsatte i 2. heat over frokost.

2. heat blev afviklet i 3 slip på en stor stubmark, hvor hundene havde mulighed for at vise et stort, bredt søg. Vinden var nu tiltaget, hvilket hundene udnyttede på bedste vis. Efter 2. heat blev hundene rangeret og matchningen startede med de nederste i feltet.

Det var Strandbys Bon ført af Jens Stenhøj og Aida ført af Søren Stenhøj. Begge havde at minus med en knaldapport med i bagagen, så de kunne ikke avancere yderligere. Bon blev sat over Aida.

Næste par var Egsgårds Tjalfe ført af John Madsen og Midtvejs Loke ført af Karsten Hinnerup. Som slippet skred frem, blev det tydeligt, at Loke lå lidt over Tjalfe, så Loke fik lov til at fortsætte mod Grand’s Uniq Itro ført af Jens Hansen.

Det var to særdeles velgående hunde, der blev prøvet mod hinanden, hvor Itro vandt slippet og fortsatte til finalen. I finalen mødte Itro Engbjergvejs Fanch ført af Asger Bak. Begge hunde lagde godt ud og lå helt lige mht. søg, fart, stil og aktion. Men da Itro så tog stand et stykke tid, inden den fortsatte, sluttede afprøvningen med Fanch som vinder.

Den velafviklede prøvedag sluttede med uddeling af præmier og pokaler samt hyldest af vinderne, hvorefter Anni Hansen kunne takke til alle sider.

Resultatet af prøven blev:

1.vinder med CK Engbjergvejs Fanch ført af Asger Bak, Thisted - Fanch blev desuden Dansk Jagtchampion
2.vinder med CK Grand’s Uniq Itro ført af Jens Hansen, Jerup
3.vinder Midtvejs Loke ført af Karsten Hinnerup, Nykøbing Mors
4.vinder Egsgårds Tjalfe ført af John Madsen, Gadbjerg
5.vinder Strandbys Bon ført af Jens Stenhøj, Rosenvold

 

 

Gå til toppen