Hvalpe

Aktiviteter

Søndag den 15. oktober blev Danmarksmesterskabet (DM) for stående jagthunde afviklet i Vendsyssel med udgangspunkt fra Hjallerup markedsplads. Til DM var udtaget 24 engelske og 24 kontinentale jagthunde.

2017 DM 15Blandt de engelske hunde var der 2 bretons: Engbjergvejs Fanch ført af Asger Bak og Grand’s Uniq Itro ført af Jens Hansen. Hundene var opdelt i 3 hold dømt af Ole Dahl Madsen, ordførende, Joakim Skovgaard Larsen og Poul Aagaard Sørensen. Vejret bød på solskin med en let brise. De tre formiddagsterræner var lidt forskellige. Hold 1 blev hovedsageligt afprøvet i roer, hold to i

vekslende åbent terræn på stub og græs og hold 3 i nogle juletræskulturer og stub. Vildtbestanden bestod hovedsageligt af agerhøns, som alle hunde havde chance til i løbet af formiddagen. Der blev skudt over 13 hunde i løbet af formiddagen, og dommeren valgte at tage de 10 med videre til 2. heat. Heraf begge bretons.

2. heat blev afviklet på nogle store stubmarker. Begge bretons klarede sig godt igennem deres slip, og begge fortsatte sammen med 5 andre i matchningen, som blev afviklet nedefra.

Terrænet var nu skiftet til kartoffelmarker og første par var Itro mod engelsk setter Senja’s R. Messi. Her arbejdede Itro suverænt overlegent i forhold til makker og vandt slippet. Men da Itro var rangeret i kategori 2B, og de øvrige i 1B, stoppede dens afprøvning her.

Næste par var Fanch mod engelsk setter Otis. Begge hunde lagde godt ud i et bredt søg med Fanch lidt mere offentsivt end Otis. Det gav bonus, for pludselig tog Fanch fast stand. På ordre rejste Fanch præcist en stor flok agerhøns og var helt rolig i opflugt og skud. Der blev skudt forbi, så der var ingen apporteringsopgave. Resultatet af slippet var, at Otis blev sat af på 5. pladsen og Fanch fortsatte mod pointer Fugledes Tinka.

Begge hunde startede godt, men som slippet skred frem, måtte Fanch bøje sig for sin overmand.

Tinka fortsatte herefter mod pointer Frierfjorden’s Randi. Her kom også en klar afgørelse, Idet Tinka havde en stand uden påvisning af fugl, og Randi anlagde et godt søg for sin fører..

Finalen mellem Randi og engelsk setter Tobølbjerg’s L-Sus blev ret kort med Sus som vinder.

Resultatet blev således:

Danmarksmester og 1. vinder med CK engelsk setter Tobølbjerg’s L-Sus ført af Søren Gottfredsen
2. vinder med CK pointer Frierfjorden’s Randi ført af Jens Have Nielsen
3. vinder med CK pointer Fugledes Tinka ført af Flemming Sørensen
4. vinder med CK breton Engbjergvejs Fanch ført af Asger Bak
5. vinder engelsk setter Otis ført af Tue Winther Iversen
6. vinder breton Grand’s Uniq Itro ført af Jens Hansen

Her skal lyde et stort til lykke til vore to bretons og de øvrige vindere.

Flotte fotos taget af Anne Elefsen Krog Kristensen

 

{jcomments on}

Gå til toppen