Hvalpe

Aktiviteter

Det blev en flot parade på Dansk Breton Klubs nyjægerjagt på Borreby Gods. 12 fasaner lå på den afsluttende parade.

2017.10.12 IMG 0494Der deltog 6 ekvipager – 1 jæger og 1 hundefører – og 2 pensionisthold. Sidstnævnte uden for konkurrence. Bedste ekvipage blev Kasper Ehlert og Engbjergvejs Ida v. Morten Larsen, der med en utrolig flot situation viste det samlede selskab, hvordan jagt med stående hund skal eksekveres. Ekvipagen havde dog også en misser, men den blev ikke truet af de øvrige, hvor forbiskud og lidt ulydige hunde var med til at ligge afstand. Engbjergvejs Ida viste dagen igennem et flot søgsoplæg for sin fører og jæger, og var dermed en utrolig effektiv hund.

Holdene blev om formiddagen matchet 2 og 2. Alle slip foregik i roer med masser af fasaner. Fasanerne var noget nervøse fra morgenstunden, og den første 1 ½ time blev præget af en del stødninger. Som formiddagen skred frem blev hundene (og fasanerne) mere skarpe, og det blev til en del situationer.

Dommer Søren Stenhøj, som uden for konkurrence hyggede sig med Gribskovens Faru og to knap så skarpe skytter, valgte at lukke bogen til frokost, hvor der lå 3 fasaner på paraden.
Efter frokost blev konceptet ændret, således at alle nu deltog i jagten. Der blev på skift sluppet 3 hunde, og hele selskabet gik stille og roligt efter hundene. Her blev der gennemført mange situationer, og som sagt blev paraden tilført 9 ekstra fugle.

Alle nyjægere kom til gode chancer, og da dagen var slut var det kun én jæger, som ikke havde fældet fugl. Formiddagens forbiskud må da fortsat ærgre den unge mand, da en træffer der, havde bragt ekvipagen med i top.

En på alle måder god dag. Tak til Borreby Gods for muligheden for at leje sig ind til sådan en dag. Det er vi dybt taknemmelige for.

Dansk Breton Klun ser frem til at tilbyde lignende arrangementer til næste år.

 

{jcomments on}

Gå til toppen