m hubertus oskar 2020Så lykkedes det at genstarte Hubertusprøven

Desværre kun med 4 deltagere, da enkelte tilmeldte deltagere bl.a. grundet sygdom meldte fra lige op til prøven. Bestyrelsen havde ellers lukket op for en udvidet deltagerkreds, så mon ikke vi får lidt større run på til næste år?

Mesterskabet blev afholdt ved Rødby i dejlige roemarker. Terrængivere og -ledere var gode venner fra irsksetterklubben. Tak for det.

Stenhøj Ronja v. Oskar Stenhøj Mortensen og Stevnsåens Saga v. Poul Vestervang lagde for i en stor roemark i modvind. Ronja skulle bruge nogle minutter på at finde ud af, at hun

ikke var sammen med sin normale fører. Så søget var i starten noget ustruktureret og bagud rettet med en del fløjten fra førers side. Det blev der rådet bod på som slippet skred frem, og søget blev stort og veltilrettelagt. Saga arbejdede godt for sin fører, men havde en del stop med roden og interesse for fært. Der blev ikke set vildt i det første slip på 15 minutter.

Nuga v Christian Bülov (som er ny i folden) og Louis v. Allan Rasmussen startede ud på brak, hvor de skulle arbejde sig op mod et lille majsstykke, som endte op i den store roemark. Begge hunde startede med at lægge et fornuftigt jagtligt søg op. I majsstykket lettede enkelte fasaner uden at dette kunne overskues. Nuga slog bagud og forlod kortvarigt terræn – efter lidt løsgående fasaner. Louis arbejdede ufortrødent videre, men 

m hubertus 2020 deltageremagtede ikke at håndtere 2 flotte fasankokke i starten af roerne. Nuga kom tilbage ved majsstykket, hvor han opnåede højrejst stand. Villigt frem på ordre, og fasankok kom på vingerne. Desværre var han ikke rolig i skuddene, og startede med en knaldapport, hvor han endte med at forlade fugl og terræn. Vi er her også for at lære!

Næste slip med Louis og Saga blev ganske kort, da begge ikke udnyttede fasankok,

Saga og Ronja fortsatte, og straks tog Ronja stand i kanten af roerne. Præcis rejsning på ordre, fasanen fældet i første skud med efterfølgende knaldapport.

Louis havde lidt tid i timebanken, så han og Saga sluttede dagen med et langt slip, hvor begge hunde igen ikke udnyttede en god chance til fasan.

Dermed blev Stenhøj Ronja og Oskar Stenhøj Mortensen Hubertusmester i 2020 med 73 point.

Tillykke til vinderen og tak for godt selskab på dagen.

 

Søren Stenhøj

2020 UniQlogo

Gå til toppen