skovprove2Det er, gennem et fint samarbejde med den lokale vildkonsulent i Naturstyrelsen og jagtlejerne i Husby Klitplantage, lykkedes at få arrangeret en skovfugleprøve.
Med max. 8 hunde/førere, en dommer og en terrænleder, kan vi lave prøven, så vi overholder COVID-19 restriktionerne.
Dansk Breton Klub står som arrangør, men prøven er åben for alle racer. På sigt, håber jeg vi kan lave vores egen Breton Skovfugleprøver og måske et Mesterskab, på linie med vores efterårs vinderklasse.
Som det er nu, er adgangsbetingelsen til en skovfugleprøve, at man har en 2. præmie i Åben Klasse på markprøve. Da prøven forgår i et jagtfrit område, er det ikke en Brugsprøve, hvor der nedlægges fugle, med efterflg. apportering. Det kan sidestilles med en kvalitetsprøve ÅK, hvor der skydes med en 9 mm startpistol. (Til skydeprøver skal man også have bestået apporteringsprøven.)
Prøven forgår i Husby Klitplantage, fredag den 4. december. Tilmelding og yderligere oplysninger, foregår via hundeweb.dk. Søg under ”aktiviteter” og vælg ”Skovfugleprøve”.


skovproveSkovfugleprøverne er efter min mening en fantastisk mulighed for at få afprøvet vores hundes evner til den type jagt, der er den langt, mest almindelige i Danmark, for den ”almindelige” danske jæger. Derfor er en præmiering et kvalitets stempel som bør vægtes højt, når man vurderer hundenes kvalitet. Også fordi der her er tale om 100% vilde fugle.
Jeg vil opfordre til, at der er flere der får testet deres hunde i skoven, så kom til Vestjylland den 4. december.
Her er et link til reglerne for Skovfugleprøven: http://www.danskjagthundeudvalg.dk/index.php/regler-for-skovfulgeprove
Har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til at ringe til undertegnede, på 22164120.
Torbjörn Lund-Nielsen
Regler for skovfugleprøve
danskjagthundeudvalg.dk

2020 UniQlogo

Gå til toppen