loader image

Forslag til behandling på generalforsamlingen 22. marts kl- 20.00

Kære Alle

Som det fremgår af nedenstående, er der mange forslag til behandling på vores kommende generalforsamling.  For at komme igennem inden midnat, håber jeg, at vi i lighed med tidligere år kan holde en god og effektfuld dialog.

Forslag 1 fra SJD til afvikling af efterårs vinderklasser

1-Holdsprøver med 2 dommere på efterårsvinderklasser i en testperiode på 2 år.

Såfremt generalforsamlingen støtter forslaget, skal der tages stilling til om, bedømmelsen skal ske efter:

  1. Den svenske model eller
  2. Den danske model uden 2. heat

Til oplysning har Breton klubben de sidste 2 år fået dispensation til at afvikle klubbens efterårs vinderklasse som en 1 holds prøve.

  Klik for nærmere           motivation ny struktur     1-holds prøver 2 dommere 

Forslag 2Bestyrelsen foreslår: Ændring af HD-retningslinjer og HD-fotokrav

  1. Bestyrelsen får mandat til at indlede drøftelser med Dansk Kennel Klub (DKK)om ophævelse/ændring af de nuværende HD-fotokrav.
  2. Bestyrelsen bemyndiges til at fastsætte nye retningslinjer for brug af hanhunde i forhold til klubbens nuværende retningslinjer for avl
  3. Bestyrelsen bemyndiges til at indarbejde ikke præmierede tæver i disse retningslinjer, så jagtduelige tæver kan anvendes i avlen med klubbens billigelse og opbakning. De kan opføres på hjemmesiden under en parring, som kommer til at hedde vejledt parring.

  Klik for motivation   HD_bemyndigelse a

Forslag 3. Jens Ole Nielsen: foreslår at krav om kendt HD status fjernes.

Forslag 4. Bestyrelsen foreslår : Avlsvejledningen kan vejlede specifikt i forhold til epilepsi efter nedenstående restriktioner. 

  1. Hanner og tæver som optræder som forældredyr til hvalpe (0-4 år), hvor der er konstateret epilepsi eller epilepsilignede symptomer, kan ikke anvendes i avlen af bretons i Danmark 1).
  2. Nærtbeslægtede avlsdyr (kuldsøskende) til en med epilepsi eller lignede symptomer, kan anvendes i avlen og parringen kan offentliggøres på klubbens hjemmeside, hvis der anvendes en symptomfri linje. Dette bestemmes af avlsvejledningen.
  3. Parringer, jf. pkt. 2 er underlagt en bestemmelse om, at den nærtbeslægtede part, som får en parring, indtræder i en karensperiode på 2 år, så afkommet fra parringen følges. Optræder der ikke symptomer på afkommet, kan avlsdyret anvendes igen i henhold til ovenstående praksis. 2)
  4. Avlsvejledningen kan indstille til bestyrelsen, at klubben anmoder DKK’s sundhedsudvalg om at udstede avlsforbund for individuelle hunde.

For en god ordens skyld skal det præciseres, at det er opdrætteren, der entydigt har ansvar for egne parringer. Klubbens avlsvejledning er som skrevet: Vejledende.

I henhold til generalforsamlingsbeslutning i 2023 kan en parring kun offentliggøres på klubbens hjemmeside – Godkendt såvel som Øvrig – hvis Avlsvejledningen har godkendt denne.

1) Ejeren af en hund, som ikke anerkendes til brug i avlen, kan indklage Avlsvejledningens afgørelse til bestyrelsen.

2) Der gøres opmærksom på, at hvis parringen giver hvalpe med epilepsi, så træder pkt. 1 i kraft.

Klik  for bilag om epilepsi   epilepsi_2023_notat_endelig[1] 

Forslag 5  Forslag fra Jens Ole Nielsen og  Per Iversen

B prøven åbnes op for de andre engelske hunde.

Bestyrelsen støtter forslaget, såfremt det vedtages med tilføjelsen: såfremt der er plads.

 

Herudover har Milene Hansen foreslået nedenstående forslag, som ikke støttes af bestyrelsen.

Forslag 6:
inspireret af irsk setter klub om at have mulighed for at løbske tæver kan deltage på markprøve/marktræning (et rødt hold ):

Nyt om hovedprøven:

Vi arbejder i år på at skabe mulighed for et “rødt hold” ved kvalitetsklasserne på hovedprøven ️ Skulle du derfor have en løbsk tæve som du gerne vil stille i åben eller unghundeklasse, beder vi dig kontakte prøveleder Gunnar Jensen i god tid og vi vil arbejde for at lave et hold med kun tæver. 

Det er dog ikke mulig at stille en løbsk tæve i matchning om UK, UKK og AK om lørdagen. 

I forhold til FCI prøven er det muligt at starte med en løbs tæve. Dette skal dog oplyses til prøveleder forud for prøvens start.
se link: https://www.facebook.com/groups/288283371521613/?multi_permalinks=2102294086787190&ref=share

Man træner et ½ -  et helt år, man tilmelder til markprøve og så går tæven i løbetid……Surt show og skide besværligt, måske har man ovenikøbet bestilt hotelophold med middag med mere. Tilmeldingsgebyr mm skal betales tilbage, det kunne lige så godt være penge som blev i klubkassen/markprøven, og tæveejeren kan deltage.
Matching kan den løbske sæ’fø’li ikke deltage i.

I pointerklubben kunne det også lade sig gøre til marktræning at 2 hold blev delt i tæver/hanner. De blev delt op samme morgen (ikke den store logistik).
Det kræver ”bare/kun” 2 til 4 tæver at deles om et terræn eller de kan komme sidst på.
Jeg gav min Klorofyl som skjuler løbetidsduften før og efter ”højløbet”. I selve den højløbske periode er det nok ikke med garanti.
2 x 4 piller om dagen har været nok til at ingen hverken tæver eller hanner har reageret på min tæve til marktræning (selvom der var 2 hanner med), da den ene kom for sent og den anden havde jeg selv (hun bar ikke løbetidsbukser). Hannernes jagtlyst var større og klorofyl virkede.
Det klart, generer den løbske andre må den udgå.

Til prøve: Den løbske tæve skal luftes væk fra de andre og kan evt få klorofyl (grønpiller), som DAF har som krav se link http://www.agility-kbh.dk/regler-for-loslashbetid.html

DAF: Regler for løbetid

Tæver i løbetid må ikke deltage i træningen den uge, hvor de er højløbske (den midterste uge). De andre uger må de deltage i træningen, SÅFREMT  har fået klorofylpiller/klofylpiller svarende til deres vægt (klorofylpiller skjuler løbetidslugten).

Klorofylpiller/klofylpiller kan købes i Matas, på apoteket eller på nettet (f.eks. PetDreams.dk).

-    Små og unge hunde: 4-8 tabletter fordelt på to daglige doseringer

-    Store hunde: 10-14 tabletter fordelt på to daglige doseringer

Forslag 7:
Novice class (Nybegynder klasse)
Jeg kan læse mig til at mange bretons er 2 år før de opnår en god stand, og i sær mange nye bretonejere kæmper med at få det hele på plads INDEN hunden fylder 2 år og skal i Åben klasse.
Novice betyder nybegynder, så om det er hunden eller ejeren der er nybegynder, kunne det være rart at blive hjulpet lidt på vej? (min bliver 2 år 5 dage FØR hovedprøven, andre har sikkert samme problem om det forår/efterår.
Os nye bretonejere skal jo op imod en masse garvede bretonfolk/andre som har gået med engelsk stående hund i både 20-30 og 60 år!
Vi har ikke en chance og mange mangler konkurrence/prøveerfaring.
Så en novice class kunne både være for hunde som endnu ikke har opnået præmie på prøve, for NYE bretonejere eller for hunde som ikke har fået det hele på plads om det er stand, ro i opflugt eller det velanlagte søg, ikke går stort nok eller hvad nu problemet er. En slags ”for”prøve eller jagt”egnetheds”test.
Novice class kunne udvides/forlænges med nye bretonejere eller som 1. gang skal til prøve, uanset alder på hunden (lidt ekstra hjælp af dommer/terrænleder).
Dette kunne måske få flere nye /gamle bretonejere uden den store erfaring til at forsøge sig på en prøve, som ikke er helt klar til åbenklasse?
Mere erfarne kunne nok stikke nogle regler ud?

Forslag 7/8:
Samtidig med en Novice class kunne i klubben ønskes en stærkere mere synlig mentor ordning eller kurser man kan melde sig på, om det er lydighed eller på marken, problemerne er/opstår. Her tilbyder Gordon setter  et  ”For” derby https://www.facebook.com/groups/1866580033353856/?multi_permalinks=25212910021627528&ref=share desværre kun for gordon settere.

Samt 10 træninger som de kalder mentortræning (lydighed behøver ikke kun være i januar).

Der kunne lægges en del mentor træning/kurser synlig for at få flere bretons lydigere og klar til prøve. Dels kan statistikken forbedres for racen og holde på flere medlemmer (jeg møder desværre bretons med problemer og ejere som ikke længere er medlem). Mentortræning og inspirations kurser kunne måske få disse medlemmer tilbage i klubben og få nuværende medlemmer klar til prøve samt vi styrker sammenholdet i klubben (fastholder medlemmer).

Inspirations kurser, dagskurser eller weekendkurser kan/må godt koste noget (om det er til instruktøren eller terrængiver), hvis/når 10 deltagere deles om at betale udgiften (100 til 500 kr pr næse). Så kan kurset finansere sig selv mellem 1000-5000 kr, eller klubben finanserer noget af beløbet, så medlemmer af klubben kan deltage så alle kan være med til en rimelig pris.

Instuktøren kan sagtens være ”hyret ind” fra andre racer så længe det er i SJD regi og højner kvaliteten af vores træning af breton.

Kurser kunne spænde vidt fra grunddressur, placeboard, klikker, samarbejdsvilje, lydighed, apportering, kaningård (stop på hårvildt), dueflusher, ro i opflugt, dirigering, stress, meget mere teori og praktisk træning for at blive klar til markprøve og få en lydig jagthund. Hvilke kurser er der brug for?

Instuktøren kan også hyres ind fra udlandet (deltagere er med til at splejse om fly/udgifter), eller instruktører som lever af at træne/undervise, så vi får højnet markprøve kvaliteten på vores hunde (også vinderklasse/EM/VM).
Spørg medlemmerne hvad de har brug for, gerne vil, måske har nogen set, hørt eller fået anbefalet af andre?

Der kan fyldes op med andre racer, hvis der ikke er nok bretons (venteliste med andre racer, i stedet for kun eller fortrinsvis)?

[category_specific_rss_menu][/category_specific_rss_menu]

Disse sponsorer giver dig som 
medlem af Breton Klubben nogle særlige fordele.  
Klik på logoet for at se mere

Hundeudstyr
Tilbyder 10% rabat på deres egne produkter, det er det sortiment de har af dummyer, liner og fløjtesnore.
main_logo_2024_refined
Fremtidsoptimeret hjemmeside med 10% rabat. 
Byg din egen løsning: https://pixelpanda.dk/saml-selv/
Vinhuset Topwinne
20% rabat på alle varer. 
Dog ikke på i forvejen nedsatte. 
Mrk: Breton 20
Hundeudstyr
Tilbyder 10% rabat på deres egne produkter, det er det sortiment de har af dummyer, liner og fløjtesnore.
Tøj til jagt og fritid
Som medlem af Dansk Breton Klub tilbydes der 10% rabat på køb i webshop, dog ikke i forvejen nedsatte varer. 
Rabatkode: dbk

Alle rettigheder reserveret.
Copyright © Dansk Breton Klub. 

Breton hunden.
Maximum kvalitet i minimum krop.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram