loader image
Vi har mange aktiviteter for dig og din hund, se under aktivtetsgrupper
Tilbage til listen

Årets hund, Kennel Stenhøjs pokal

Kennel Stenhøjs Vandrepræmie

der uddeles til årets bedste breton på markprøver i perioden 2007 til 2021

Vandrepræmien er et billede af en breton malet af kunstneren Steen Axel Hansen, der uddeles til ejeren af den breton, der har vundet Gættes Mindepokal som årets bedste breton på markprøver.

Vandrepræmien uddeles i 15 år fra 2007 til og med 2021. Vandrepræmien uddeles samtidig med Gættes Mindepokal på Dansk Breton Klubs årlige generalforsamling

På Dansk Breton Klubs generalforsamling i 2022 uddeles billedet sidste gang som en vandrepræmie. På Dansk Breton Klubs generalforsamling i 2023 uddeles billedet som ejendom til vedkommende, der har vundet vandrepræmien flest gange i perioden 2007 til 2021 jf. propositionerne for Gættes Mindepokal. Hvis to eller flere står lige, tilfalder billedet den, der som årets bedste breton sammenlagt har opnået flest points.

På bagsiden af billedet påføres hvert år oplysninger om vinderen (Hundens navn, ejers navn og antal points.)

De 15 vindere af vandrepræmien får hver en kopi af billedet som ejendom. Kopien overdrages til vinderne samtidig med, at det originale billede tilbageleveres til Dansk Breton Klub. Såfremt vinderen af vandrepræmien ikke selv kan komme på generalforsamlingen og tilbagelevere billedet, skal det afleveres til et bestyrelsesmedlem senest en måned før generalforsamlingen.

Det originale billede skal opbevares under betryggende forhold, så det ikke lider skade eller let kan forsvinde. Billedet må ikke forlade landet, så længe det er udsat som en vandrepræmie.

Såfremt Dansk Breton Klubs bestyrelse ønsker at ændre ovennævnte propositioner, skal dette aftales med undertegnede eller med mine to efterladte sønner.

Hillerød, den 21. marts 2008

Aage Stenhøj Jørgensen

Tildelt

2020
2019 Kenzo v. Thomas Klit
2018 Kenzo v. Thomas Klit (22 points)
2017 Engbjergvejs Fanch v. Asger Bak (25 points)
2016 Midtvejs Loke v. Karsten Hinnerup (36 points)
2015 Jaques v. Allan Rasmussen (18 points)
2014 Rita v. Thorbjörn Rantanen Lund Nielsen (61 points)
2013 Fønsvigs Da Vinci v. Thomas Klit (31 points)
2012 Midtvejs Loke v. Karsten Hinnerup (22 points)
2011 Engbjergvejs Aggi v. Asger Bak (23 points)
2010 Dixi v. Asger Bak (22 points)
2009 Malthe v. Jan Nielsen (25 points)
2008 Syrach v. Jan Nielsen (20 points)
2007 PVN´s Poker, Thomas Klit (20 points)

 

læs mere om

Avl og Hvalpe

Klubben ønsker til stadighed at medvirke til at sikre, at den danske breton fastholder sit ry som en alsidig brugshund, hvis størrelse, bygning og jagtlige anlæg gør den velegnet til jagt i Danmark. Dansk Breton Klub har nedsat et avlsråd, som bistår medlemmerne med råd og vejledning. Vi formidler kendskabet til parringer og hvalpekuld.

MERE OM AVL

info inden køb

Køb en Breton

Når man vil købe en breton, kan man rent faktisk sortere i udbuddet ud fra forskellige kvalitative mål. Som jæger er det rart at vide, om hundens jagtlige egenskaber er i orden. Forældredyrenes præmiering på mark- og apporteringsprøver giver en vis form for garanti, idet der her er tale om kvalitetsbedømmelser.

MERE OM KØB

OM BRETONEN

Historien

Breton'en hedder Epagneul Breton i sit hjemland Frankrig. Breton'en stammer fra det centrale Bretagne i Frankrig. Dens forfædre er dog formentlig Oyselhundene, som var kendt i middelalderen. Breton'en er uden tvivl en af de ældste, stående jagthunderacer i Frankrig. Selektiv avl har givet racen den faste stand, vi kender i dag.

OM BRETON'EN
 Alle rettigheder reserveret. Designet og udviklet af PixelPanda.dk ApS
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram