loader image

DBKs prøve weekend - efteråret 2022

Efter fredagens bekkasinprøve ved Ribe, kørte en del videre til familien Lønne ved Ballum i Sønderjylland. Sammen med nogle af næste dags deltagere der kom langvejs fra, kunne vi sætte os til bordet og nyde Lenes mad og hygge os i hendes og Tonnys køkken alrum, som blev weekendens "restaurant".

Tæt på deadline for tilmeldingerne til årets Vinderklasse og kvalifikation til DM, var der så få tilmeldte, at det stod klart der kun blev et hold. Derfor en hurtig beslutning, så en kvalitetsprøve blev stablet på benene, da der var booket terræn og dommere til to hold på VK.

Lørdag morgen stod to hold klar ved vognen, der skulle fragte deltagerne ud i terrænet.
Et hold med 2 unghunde og 8 åben klasse hunde, dommer Claus Nielsen og Tonny som terrænleder. Det andet med 10 vinderklasse hunde og dommer Claus Raahauge, samt Tonnys datter Signe som terrænleder og skytte.

Det blev en dag, hvor der skulle arbejdes for at finde fuglene. På holdet med kvalitetsprøven var det stolpe ud for nogle af hundene, men for Jan Nielsen og Aulumboens Sofus lykkedes det og de blev præmieret med en flot 1. pr.

På vinderklasseholdet blev det skudt over Stenhøjs Sako og fører John Madsen i første slip. Derefter så vi ikke fugle, før vi kom hen på dagen, så det blev uden flere brugbare situationer vi kunne gå til frokost.
En pause gjorde flere hunde godt og da vi kom i en stor roemark steg forventningerne, men desværre uden situationer. Sako og John gennemførte sit andet slip og på vej tilbage mod samlingspunktet, så det ud til at være den duo der skulle løbe af med sejren.
På vej tilbage fik to hunde en sidste chance. Undertegnede med Enya, som fik sin store chance på en fasankok vi så løbe over grusvejen, men den var snu og rejste bag hunden.
Den anden hund, Ose de Kerevillant med Torben Andreasen arbejdede i det sidste hegn og på dommerens koblingsordre kom hun ikke. En kok kaglede og der lød vingeslag, til stor ærgrelse for Torben, som gik mod gården. Det viste sig dog, at dommer Claus Raahauge havde set og vurderet situationen som godkendt og en udkastet agerhøne blev apporteret, så der var to hunde til matchning.
Her trak Ose og Torben det længste strå og med en fugletagning, igen i sidste sekund, kunne duoen hyldes som vinder, på græsplænen med udsigt over Vadehavet.
Tillykke og Knæk & Bræk til DM.

Med sen frokost og et Sønderjysk kaffebord blev aftenens middag udskudt en time, så der var plads til 300 grams wienerschnitzler. En rigtig hyggelig aften og jeg vil nævne Bent og Merete, som havde taget vejen over, uden at deltage på weekendens prøver, men for det sociale samvær. Tak, det bidrager i virkelig til.
Ikke speciel sultne, blev søndag morgens buffet dog alligevel velbesøgt og vi var klar til årets mesterskab i Sct. Hubertus.

Med 12 hunde til start trådte Claus Nielsen til som dommer nr. to, så vi kunne lave to hold. Bedste hund på hvert hold skulle matche om titlen, men det blev ikke nødvendigt.
Igen havde hundene svært ved at finde fuglene og de chancer der bød sig blev ikke udnyttet. Dette gjaldt dog ikke for Micael Schrøder og Strandbys Gaia. Som eneste ekvipage, fik de nedkæmpet en fasan og kunne dermed kåres som årets Sct. Hubertus vinder.
Stort og velfortjent tillykke.

Tusinde tak til alle deltagere for en super hyggelig weekend.

Billeder af vinderne er lagt op på Facebooksiden Bretons' på jagt.


[category_specific_rss_menu][/category_specific_rss_menu]

Disse sponsorer giver dig som 
medlem af Breton Klubben nogle særlige fordele.  
Klik på logoet for at se mere

Hundeudstyr
Tilbyder 10% rabat på deres egne produkter, det er det sortiment de har af dummyer, liner og fløjtesnore.
Mobil Optimeret Kennel Hjemmesidepakke 
KUN 299,- pr. md. !
Herudover 10% rabat på ekstra-køb fra hjemmeside ved brug af rabatkode: dbk10
Bestil i dag her: https://pixelpanda.dk/saml-selv/
Vinhuset Topwinne
20% rabat på alle varer. 
Dog ikke på i forvejen nedsatte. 
Mrk: Breton 20
Hundeudstyr
Tilbyder 10% rabat på deres egne produkter, det er det sortiment de har af dummyer, liner og fløjtesnore.
Tøj til jagt og fritid
Som medlem af Dansk Breton Klub tilbydes der 10% rabat på køb i webshop, dog ikke i forvejen nedsatte varer. 
Rabatkode: dbk

Alle rettigheder reserveret.
Copyright © Dansk Breton Klub. 

Breton hunden.
Maximum kvalitet i minimum krop.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram