Kære Alle
Som det fremgår af nedenstående, er der mange forslag til behandling på vores kommende generalforsamling. For at komme igennem inden midnat, håber jeg, at vi i lighed med tidligere år kan holde en god og effektfuld dialog.
Forslag 1 fra SJD til afvikling af efterårs vinderklasser
1-Holdsprøver med 2 dommere på efterårsvinderklasser i en testperiode på 2 år.
Såfremt generalforsamlingen støtter forslaget, skal der tages stilling til om, bedømmelsen skal ske efter:
Til oplysning har Breton klubben de sidste 2 år fået dispensation til at afvikle klubbens efterårs vinderklasse som en 1 holds prøve.
Klik for nærmere motivation ny struktur 1-holds prøver 2 dommere
Forslag 2. Bestyrelsen foreslår: Ændring af HD-retningslinjer og HD-fotokrav
Klik for motivation HD_bemyndigelse a
Forslag 3. Jens Ole Nielsen: foreslår at krav om kendt HD status fjernes.
Forslag 4. Bestyrelsen foreslår : Avlsvejledningen kan vejlede specifikt i forhold til epilepsi efter nedenstående restriktioner.
For en god ordens skyld skal det præciseres, at det er opdrætteren, der entydigt har ansvar for egne parringer. Klubbens avlsvejledning er som skrevet: Vejledende.
I henhold til generalforsamlingsbeslutning i 2023 kan en parring kun offentliggøres på klubbens hjemmeside – Godkendt såvel som Øvrig – hvis Avlsvejledningen har godkendt denne.
1) Ejeren af en hund, som ikke anerkendes til brug i avlen, kan indklage Avlsvejledningens afgørelse til bestyrelsen.
2) Der gøres opmærksom på, at hvis parringen giver hvalpe med epilepsi, så træder pkt. 1 i kraft.
Klik for bilag om epilepsi epilepsi_2023_notat_endelig[1]
Forslag 5 Forslag fra Jens Ole Nielsen og Per Iversen
B prøven åbnes op for de andre engelske hunde.
Bestyrelsen støtter forslaget, såfremt det vedtages med tilføjelsen: såfremt der er plads.
Herudover har Milene Hansen foreslået nedenstående forslag, som ikke støttes af bestyrelsen.
Forslag 6:
inspireret af irsk setter klub om at have mulighed for at løbske tæver kan deltage på markprøve/marktræning (et rødt hold ):
Nyt om hovedprøven:
Vi arbejder i år på at skabe mulighed for et “rødt hold” ved kvalitetsklasserne på hovedprøven ♥️ Skulle du derfor have en løbsk tæve som du gerne vil stille i åben eller unghundeklasse, beder vi dig kontakte prøveleder Gunnar Jensen i god tid og vi vil arbejde for at lave et hold med kun tæver.
Det er dog ikke mulig at stille en løbsk tæve i matchning om UK, UKK og AK om lørdagen.
I forhold til FCI prøven er det muligt at starte med en løbs tæve. Dette skal dog oplyses til prøveleder forud for prøvens start.
se link: https://www.facebook.com/groups/288283371521613/?multi_permalinks=2102294086787190&ref=share
Man træner et ½ - et helt år, man tilmelder til markprøve og så går tæven i løbetid……Surt show og skide besværligt, måske har man ovenikøbet bestilt hotelophold med middag med mere. Tilmeldingsgebyr mm skal betales tilbage, det kunne lige så godt være penge som blev i klubkassen/markprøven, og tæveejeren kan deltage.
Matching kan den løbske sæ’fø’li ikke deltage i.
I pointerklubben kunne det også lade sig gøre til marktræning at 2 hold blev delt i tæver/hanner. De blev delt op samme morgen (ikke den store logistik).
Det kræver ”bare/kun” 2 til 4 tæver at deles om et terræn eller de kan komme sidst på.
Jeg gav min Klorofyl som skjuler løbetidsduften før og efter ”højløbet”. I selve den højløbske periode er det nok ikke med garanti.
2 x 4 piller om dagen har været nok til at ingen hverken tæver eller hanner har reageret på min tæve til marktræning (selvom der var 2 hanner med), da den ene kom for sent og den anden havde jeg selv (hun bar ikke løbetidsbukser). Hannernes jagtlyst var større og klorofyl virkede.
Det klart, generer den løbske andre må den udgå.
Til prøve: Den løbske tæve skal luftes væk fra de andre og kan evt få klorofyl (grønpiller), som DAF har som krav se link http://www.agility-kbh.dk/regler-for-loslashbetid.html
DAF: Regler for løbetid
Tæver i løbetid må ikke deltage i træningen den uge, hvor de er højløbske (den midterste uge). De andre uger må de deltage i træningen, SÅFREMT har fået klorofylpiller/klofylpiller svarende til deres vægt (klorofylpiller skjuler løbetidslugten).
Klorofylpiller/klofylpiller kan købes i Matas, på apoteket eller på nettet (f.eks. PetDreams.dk).
- Små og unge hunde: 4-8 tabletter fordelt på to daglige doseringer
- Store hunde: 10-14 tabletter fordelt på to daglige doseringer
Forslag 7:
Novice class (Nybegynder klasse)
Jeg kan læse mig til at mange bretons er 2 år før de opnår en god stand, og i sær mange nye bretonejere kæmper med at få det hele på plads INDEN hunden fylder 2 år og skal i Åben klasse.
Novice betyder nybegynder, så om det er hunden eller ejeren der er nybegynder, kunne det være rart at blive hjulpet lidt på vej? (min bliver 2 år 5 dage FØR hovedprøven, andre har sikkert samme problem om det forår/efterår.
Os nye bretonejere skal jo op imod en masse garvede bretonfolk/andre som har gået med engelsk stående hund i både 20-30 og 60 år!
Vi har ikke en chance og mange mangler konkurrence/prøveerfaring.
Så en novice class kunne både være for hunde som endnu ikke har opnået præmie på prøve, for NYE bretonejere eller for hunde som ikke har fået det hele på plads om det er stand, ro i opflugt eller det velanlagte søg, ikke går stort nok eller hvad nu problemet er. En slags ”for”prøve eller jagt”egnetheds”test.
Novice class kunne udvides/forlænges med nye bretonejere eller som 1. gang skal til prøve, uanset alder på hunden (lidt ekstra hjælp af dommer/terrænleder).
Dette kunne måske få flere nye /gamle bretonejere uden den store erfaring til at forsøge sig på en prøve, som ikke er helt klar til åbenklasse?
Mere erfarne kunne nok stikke nogle regler ud?
Forslag 7/8:
Samtidig med en Novice class kunne i klubben ønskes en stærkere mere synlig mentor ordning eller kurser man kan melde sig på, om det er lydighed eller på marken, problemerne er/opstår. Her tilbyder Gordon setter et ”For” derby https://www.facebook.com/groups/1866580033353856/?multi_permalinks=25212910021627528&ref=share desværre kun for gordon settere.
Samt 10 træninger som de kalder mentortræning (lydighed behøver ikke kun være i januar).
Der kunne lægges en del mentor træning/kurser synlig for at få flere bretons lydigere og klar til prøve. Dels kan statistikken forbedres for racen og holde på flere medlemmer (jeg møder desværre bretons med problemer og ejere som ikke længere er medlem). Mentortræning og inspirations kurser kunne måske få disse medlemmer tilbage i klubben og få nuværende medlemmer klar til prøve samt vi styrker sammenholdet i klubben (fastholder medlemmer).
Inspirations kurser, dagskurser eller weekendkurser kan/må godt koste noget (om det er til instruktøren eller terrængiver), hvis/når 10 deltagere deles om at betale udgiften (100 til 500 kr pr næse). Så kan kurset finansere sig selv mellem 1000-5000 kr, eller klubben finanserer noget af beløbet, så medlemmer af klubben kan deltage så alle kan være med til en rimelig pris.
Instuktøren kan sagtens være ”hyret ind” fra andre racer så længe det er i SJD regi og højner kvaliteten af vores træning af breton.
Kurser kunne spænde vidt fra grunddressur, placeboard, klikker, samarbejdsvilje, lydighed, apportering, kaningård (stop på hårvildt), dueflusher, ro i opflugt, dirigering, stress, meget mere teori og praktisk træning for at blive klar til markprøve og få en lydig jagthund. Hvilke kurser er der brug for?
Instuktøren kan også hyres ind fra udlandet (deltagere er med til at splejse om fly/udgifter), eller instruktører som lever af at træne/undervise, så vi får højnet markprøve kvaliteten på vores hunde (også vinderklasse/EM/VM).
Spørg medlemmerne hvad de har brug for, gerne vil, måske har nogen set, hørt eller fået anbefalet af andre?
Der kan fyldes op med andre racer, hvis der ikke er nok bretons (venteliste med andre racer, i stedet for kun eller fortrinsvis)?